Bolagsrätt

Jag kan inte göra annat än att hålla med min kära granne Sara om just nu.. Om jag fick bestämma skulle jag använda den här formeln på nästa människa som uttrar ordet tenta eller bolagsrätt. Eller kanske använda Imperiusförbannelsen på en av tentatanterna imorn så att de springer iväg och hämtar facit till mig?:) Ja, det var en himla bra ide, tror jag ringer min polare Hermione som får lära mig hur man gör...



Ja jag vet, jag ska sova.. Var bara tvungen att visa hur coco jag känner mig i huvudet för tillfället.

Klick klick!


Den e  nu påväg hem till mig!:D




Internet-shopping gör mig pank.. Men lycklig<3 haha

Den lilla kråkan Sofie

Som alltid dras till saker som glittrar och glimmar. Nu har jag fått en tokdille på kläder med paljetter på (lite white trash-varning, I know..) Men det är så jäkla snyggt om man bara matchar det på rätt sätt!

Så nu ber jag er coola vänner om lite tips, har ni sett en kavaj eller en top/linne med paljetter som ni tror skulle kunna passa mig? Kan ni inte länka till den i kommentarerna då, snälla?:)

Något i stil med den här från Gina är jag ute efter:)


Ja jag sitter å tentapluggar å svävar iväg lite... Hehe. Men jag är jättesugen på att köpa ett fint paljettplagg, so help me out here please!:)


Update: Hittade den här underbart fina kavajen från In Wear som finns både i svart och guldiga paljetter.. Men den kostar 1700 spänn!:s visserligen finns den på Ellos som alltid har rabattkoder.. Men även om man kan få den till 50 % så blir det ganska mkt cash.. Aja, vi får se.. jakten går vidare!:)



Tentaperiod, åh tentaperiod.. Vad vore jag...

img_7515 (MMS)

Tentaperiod, åh tentaperiod.. Vad vore jag utan dig? En människa med ett liv utan en konstant oro-rynka mellan ögonen?:p Tenta på måndag alltså, jippi!:p men just bu sitter jag på jobbet å dealer lite. Faktiskt ett skönt avbrott från bolagsrätten:)


Hihi, bara jag som tänker på gamla kära Ka...

img_6869 (MMS)

Hihi, bara jag som tänker på gamla kära Kamratposten nu på föreläsningen om komplementära stiftelser och bolag?^^ tur att vår föreläsare inte läser min blogg, då hade han nog börjat undra.. :)


Dumma dumma Örebro, varför fick ni för er ...

img_8730 (MMS)

Dumma dumma Örebro, varför fick ni för er att spela superhockey just ikväll? Dum ide, minst sagt..


Det brinner i knutarna

Känns det nästan som i alla fall. Det är då det är viktigt att försöka hålla huvudet kallt och rida ut den värsta stormen så man inte blir alldeles tokig på kuppen. Något som jag tycker att jag lärt mig att hantera allt bättre än för några år sedan. Det bästa receptet på att lösa sån där huvudbry är att prata med underbara vänner och lufta ens tankar, det gör det mycket lättare att hantera plus att man får en annans synvinkel på det hela.

Har man riktigt tur kan det visa sig att man lyckas finna en ny riktigt bra vän också. En som man visste fanns där, men kanske inte riktigt på det sättet som nu börjar visa sig. Ett riktigt bra sätt.

Inser nu att det var hela 10 dagar sedan jag skrev ngt här senast. Fy skäms på mig. Måste vara längsta blogguppehållet hittils, vilket inte känns så bra. Har varit riktigt mkt att göra i skolan, på jobbet, på andra jobbet och med sektionen.. Men, tack vare lite kloka råd så börjar jag inse att jag ska trappa ner på saker och ting, och börja boka in lite roliga grejer som man kan längta lite tid som gör det lättare att fokuser under tiden som det är mycket att göra.


Den här bilden vart jag tvungen att publicera mest för att den var så himlars söt.


Och den här bilden för att den var så jäkla dösnygg.

En sån dag

Önskar att jag kunde inleda på ett glatt och roligt vis som jag brukar, men inte idag.. Har bara lust att gå ut på gräsmattan här och skrika "Bläääääääää" väldigt högt och väldigt länge. Och sen sparka lite på en soptunna bara för att. För att avreagera mig lite. Men jag försöker vara tråkig och rätta mig enligt civilisationens lagar och sitter kvar här på min datorstol istället. Urk.

Min kära mor fyller år i november, och den helgen hade jag önskat ledigt från jobbet och så har jag redan köpt biljetter hem den helgen. Hade tänkt säga till mamma att jag var tvungen att jobba och sen komma hem till Tälje och överraska henne. Hade även tänkt träffa mina kära kusiner på pappas sida och om jag hade haft tur, mött Mia och Linnéa på stan och tagit en mysig fika och shoppat lite. Men neeheee då, då kom ju tentaresultatet igår för arbetsrätten, och tror ni inte att jag är så klantig att jag kuggar den? Och gissa när omtentan är? Självklart den helgen när jag tänkt åka hem. Typ enda lediga helgen den här hösten känns det som. Baaah, frustration!

Sen var jag och Emelie på förhandsvisningen av "En dag" ikväll också. Den superkända boken ni vet som nästan alla läst?:) Filmen var jättebra och sorglig, och nu är det ju i princip oundvikligt att känna sig som världens mest ensamma och ynkliga människa. Blääää. Sen så vaknade jag upp och var förkyld idag också. Jättekul. Jag nästan skrattar på mig så kul det är. Och nu ringde pappa också och var så sur på att SSK torska igår att han kanske inte kommer till Örebro den 24e för att se SSK spela här om de fortsätter att torska. Typ den enda jag har att se fram emot, och så kanske han inte kommer. KUUUUUUUUUUUUUUUUUUL!



...










Man ska ju helst inte gå och lägga sig sur. Så jag surfade runt lite och hittade den här bilden som fick mig på bättre humör. Ja Mia, jag tänkte på dig direkt när jag såg den! Det får bli dagens strävan helt enkelt, ett par Loubotins! Eller ett par Lanvin.. eller kanske både och?:)


Shoe porn..


Bilder tagna från Sofi

Word






Jag har bara en sak att säga ikväll

EM2012!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


One Piece!

Yes hörrni, ni hörde rätt! Jag ska köpa mig en One Piece! Men jag kan inte riktigt bestämma mig om färgen..



Eller kanske den här?



Oooh vad svårt att bestämma sig!

Skumma drömmar


Inatt drömde jag att jag skulle gifta mig. Ja ni hör ju redan där liksom. Jag hade köpt en Vera Wang och var jättekär i killen jag skulle gifta mig med (som jag konstigt nog inte kommer ihåg vem det var.. ?). Vigseln gick som den skulle och vi skulle ha fest i en stor lokal som låg ovanför ett shoppingcenter med massa dyra märken. Drömmen var väldigt konstig och osammanhängande, och det jag var typ mest nöjd över hela kvällen var att jag hade ett par höga svarta pumps med platå som jag kunde gå i jättebra. Och jag hade haft dom hela kvällen. Detta var vad jag kände mig mest nöjd över, inte själva bröllopet eller så, eller att jag fått mina drömmars man (?), utan att jag hade lärt mig att gå i ett par höga skor som man inte fick ont i fötterna av... Sen kommer jag även ihåg att jag och ngn till gick en trappa ner för att få en paus från festen och då gick in på YSL:s sminkavdelning.. Där testade vi lite grejer varvid vi fick den briljanta idén att stjäla varsitt läppstift.. Och så blev vi påkomna! Ja herregud, var får man alla konstiga drömmar ifrån?

Annars har helgen mest bestått av jobb. Vi var lediga från skolan i fredags, och då hade jag ju tänkt att jag skulle läsa ikapp i aktiebolags-boken, men jae... Gissa hur det blev med det?:P Sen var det jobb på Satin i fredags. Helt okej kväll, men inget over the top som Tyra Banks skulle säga. Igår tog jag det lugnt hela dagen och städade en massa, oerhört välbehövligt. Fick ihop en kasse med lite prylar som jag ska slänga ut på tradera hade jag tänkt. Sen jobbade jag på Ritz igår där det var mkt folk och bra drag. Dock så stod mitt BJ-bord precis under övervåningen, och någon idiot fick för sig att kasta två glas ner på mig. Det ena kom typ två centimeter från min näsa och landade på bordet och gick i en miljon bitar, och det andra landade på golvet och gick även det självklart sönder. Kul att man ska behöver få glassplitter i händerna och i fötterna så att man börjar blöda?! Fellow jurister, borde man inte kunna göra ngn slags arbetsrättslig påföljd av det här?! Som tur är fick jag tag på en vakt efter ett tag som fixade plåster åt mig. Men jag vart ändå lite skärrad eller vad man ska säga. Tänk om jag fått glaset i huvudet, då hade jag ju tuppat av..

Nej, nu måste jag verkligen hugga tag i skolarbetet.

So long!

Rödtott nästa?

Igår satt jag, Erik, Linda och Martin här hos mig och kollade på fotbollen. Trots en pinsamt dålig insats vart det ju vinst, vilket vi nog får tacka gudarna för. Men efteråt började Idol som vi även kollade på, mest för att vi inte orkade byta kanal? Anyhow, tjejen som åkte ut (som sjöng för jävligt, sorry) hade så jäkla grymt rött hår! Sen idag ser jag på fb att en kompis även vågat att bli rödtott, och hur jäkla snygg är inte hon?!:)




Det är verkligen typiskt att man blir sugen på att göra något kul med håret nu när sommaren har försvunnit och det har blivit höst. Det kommer som ett brev på posten, eller hur? Egentligen ska jag ju färge min mörka utväxt lite ljusare nu alldeles strax hade jag tänkt, och det är nog ganska typiskt att man känner sig lite småtrött på sitt hår precis innan utväxten fixas.. Förra hösten/vintern var jag ju riktigt mörk, och jag har insett att rött nog är den enda färgen jag inte testat på... Haha. Är väldigt tveksam om jag skulle kunna bära upp den här färgen, men det är ju så jäkla snyggt så jag blir sugen iaf! Ååååh what to do?!

Det är verkligen fullt upp i plugget nu. D...

img_7942 (MMS)

Det är verkligen fullt upp i plugget nu. Dock så tog jag mig tid att spela lite wordfeud med anna, haha;)


Oj, vart tog kvällen vägen?

Sikken dag det varit idag.. Imorse hade vi alltså tentan i arbetsrätt med arbetsmiljörätt, vilket är ungefär lika sexigt som det låter. Inte alls med andra ord. Gick dit med inställningen att jag skulle kolla in tentan och därifrån bedöma om jag kunde tänkas sätta minst 75 % av poängen. Kunde jag det skulle jag skriva den, kunde jag det inte skulle jag blanka och gå därifrån. Jag måste dock börja inse hur jag själv fungerar, för jag kan verkligen inte gå dit och sen blanka hur som helst. Det finns liksom inte i min värld att ge upp halvmant. Har jag en utmaning framför tar jag mig an den, hur osmart det än är och att det vore bättre att vänta på omtentan som säkert skulle vara lite lättare. Men men, nu är den skriven och jag kan bara vänta och se vad resultatet blir.

Sedan slutade inte direkt kvällen som den skulle heller. För att göra en lång historia kort skulle jag träffa en speciellt person på stan och äta middag, men det drog ut på tiden och till sist föreslog han att vi skulle ta det imorn. Det sa han ungefär vid halv åtta, och vi skulle från början ha setts kl sju. Bra framförhållning. Not. Där satt jag helt iordninggjord med plattat hår och trodde jag skulle äta middag på restaurang. Hrmpf. Med en förstörd tentafest dessutom som jag hade hunnit till om jag inte suttit här som ett fån och väntat. Tur då att man har härliga killkompisar som lurar iväg en dit man inte alls tänkt ta sig från början och får en på bra humör:) Så bra humör att jag kom hem typ nu, strax innan kl ett. Kul att jag har föreläsning imorn kl 9?:P Oh well, vad gör det om hundra dar?


Bild där kvällen slutadade. Fräckt snodd från Sofias fb;)


Älska älska för kärlek, älska en endaste gång,
det sitter en pojke på månen


Bloggtips!

En blogg som jag verkligen vill tips om är Elaine Eksvärd! (Fd Elaine Bergqvist). Hennes blogg, snacka snyggt, uppdaterasa ofta och innehåller en bra blandning av hennes jobb som retoriker (ja, det finns coola retoriker, vem hade trott det fellow juris t3:or?!:P) och vardagsliv med shopping och sånt kul att läsa om. Så kolla in denna!


Produktiv helg?

Njaae det kan man nog diskutera. I torsdags började ju som sagt dagen bra med frukost i sängen (dock gjord av mig själv:P) och lite serier, men sen fick jag inte sådär överdrivet mkt gjort, haha.. På kvällen hade vi dock personalfest vilket gjorde dagen mycket roligare:) Det dracks vin, snackades skit och hade allmänt trevligt. Och spelades Fia med hutt. Detta var ju kanske inte så bra för mig som behövde gå upp och tentaplugga dagen efter, men det var väldigt kul, och efter att man tagit de där tre första huttarna i början så "flöt" allt på ganska bra iaf:P Chefen fick sig både en och femton shots kan jag ju säga, och detta var naturligtvis oerhört underhållande för oss andra^^

I fredags gjorde jag inte så mkt förutom att drälla runt här hemma och försöka öppna skolböckerna. Det gick väl lite sådär kan jag säga. Dagens höjdpunkt var ändå cykelturen till Emelie där jag lämnade tillbaka strykjärnet jag lånat och fick mig en god kopp te och en pratstund på köpet:)
På kvällen jobbade jag på Frimis där det även var en svensk visning av Victorias Secret. Satt ganska bra till och kunde se underkläderna från sidan av catwalken, och när en tjej gick ut så tyckte jag att jag kände igen det där långa hårsvallet. Och visst sjutton var det Sara Weidenblad från min gamla gymnasieklass! Hon har ju modellat en hel del efter gymnasiet så egentligen borde jag väl inte ha blivit så förvånad, men det blev jag iaf:) Var himla kul att få träffa henne där och hon vart nog minst lika chockad över att träffa mig där:)

Lördagens spenderades med lagboken tentapluggandes i soffan. Jobbade på Ritz på kvällen där det var väldigt mycket folk för ovanlighetens skull och bra med spel. Dock fick ngn blådåre för sig att spruta champagne (vem gör det nu för tiden??) så att han sprutade ner både mig och bordet. Jättekul, verkligen:P

Idag har jag enbart pluggat och försökt döva min tentaångest med naturgodis. Resultat? Ont i magen av allt godis och ännu mer tentaångest. Och några maskiner tvätt, haha. Får se hur det går imorgon egentligen, mkt möjligt att jag blankar och tar omtentan istället. Den som lever får se.

Tips och fynd:)

Först tänkte jag börja det här inlägget med ett tips. Första gången jag läste om den här smarta grejen var nog i Linda Hallbergs sminkblogg, och sedan dess är jag fast! Jag pratar såklart om dessa smarta ögonbrynsknivar!





Här är även en liten video om hur man använder dom. Man drar alltså kniven mot huden i en vinkel, och jag ska försöka förklara hur. Om man lägger bladen vinkelrätt mot den hud man vill raka, och sen vinklar man kniven mot ett håll (typ 45 grader). Då drar man den alltså mot det håll som man inte vinklade den mot. Bäst resultat får man om man gör det mothårs, men det funkar även finfint medhårs.




Jag har en himlarns massa små fjun ovanför ögonbrynet som jag stör ihjäl mig på. De är ju skvatt omöjliga att ta med pincett, men de ryker hur lätt som helst med denna kniv! Dessutom hjälper den till att ta bort jobbiga hår som är svåra (kanske för korta?) att ta bort med pincett och gör att man kan fixa en grymt snygg form på brynen! Kostar typ 69 kr på Kicks har jag för mig:)


Sedan vill jag även visa upp kvällens 2 tradera-fynd!



Har ju börjat samla så smått på såna här coola äldre galgar med nitar på. Idag hittade jag en sån i en superfin rosa färg, och jag lyckades vinna auktionen superbilligt!:)


Sedan kunde jag inte hålla mig ifrån att buda på dessa snyggon heller:) Fick faktiskt dom till ett riktigt bra pris också, så jag är nöjd!:) Tänka sig vad en pluggkväll med arbetsrätt kan resultera i?!;P

RSS 2.0