Minneapolis.. Kan någon stoppa tiden?!

Hej allihopa!
 
Insåg att jag glömt berätta om vår roliga helg i Minneapolis där vi var helgen innan Chicago, måste alltså varit 12-13 april om jag inte är helt ute och cyklar.
 
Som sagt så var det jag, Kia, Robin och Rikard som hyrde bil och tuffade iväg ner till Minneapolis tidigt som tusan på lördagsmorgonen. Gissa vem som försov sig? 'host' Robin 'host'. Haha det är alltid någon av sjusovarna till killar som ska försova sig när vi ska någonstans. Nåväl, ingen störra fara skedd. Juste, Mårten hängde på också lite i sista sekund, himla kul! 
 
Vi kom ner till hotellet strax innan lunchtid (tog typ 2,5 h att köra) som låg mitt inne i city. Vi blev riktigt positivt överraskade över hotellet som var otroligt fint och låg grymt bra till eftersom det var så himla billigt. Man måste ju bara älska America ibland :)
 
Kia var så uppspelt över det fina hotellet att hon hoppade i sängen! Eller så var det jag som bad henne hoppa i sängen för att få till en rolig bild. Gissa själva, haha
 
 
 
Lördagen bjöd på baseball (Minnesota-laget Twins vann stort med 7-1!) och även lite pubbhäng med några andra Duluthare som var nere i stora staden. På kvällen gick vi ut och käkade på ett bryggeri där vi faktiskt även körde på lite ölprovning, det var himla kul! Dock vart inte Kia och jag några inbitna "ölare" sådär på en kvart, så vi beställde in en flaska vin istället. Och det var inget dumt val, för det var något av det godaste vita vinet jag någonsin druckit! Vi njöt av den fantastiska middagen och hade en allmänt fulländad kväll som slutade på en klubb som hette The Seville. Googla för att de vad det var för klubb, hahaha. Herregud alltså.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
På söndagen kom vi återigen iväg senare än vad vi tänkt oss (nämen, dags att nämna Robin igen?! haha). Men
 vad gör väl det när man har tre kompisar man kan skratta med tills magmusklerna gör bakut? Vi tog i alla fall bilen till IKEA och en vända på Mall of America innan det var dags för helgens stora höjdpunkt (enligt mig iaf!): hockeeeey! 
 
 
 
 
 
 
 
Sedan var det bara att sätta oss i vår lilla bil och tuffa tillbaka till Duluth. Det var en riktig dunderhelg som jag kommer skratta åt och minnas tills jag dör! Inte helt fel att ha gått på sin första NHL-match heller!
 
Ciao!
 

Chicago!

 I helgen var vi iväg på lite äventyr! 
 
Både jag och Kia kände för någon vecka sedan att det har blivit ganska många helger som har sett ungefär likadana ut. Fest på fredagen, upp å plugga på lördagen, gärna lite fest där igen på kvällen och sen plugg på söndagen igen. Så vi fick lite eld i baken och bokade en weekend i Chicago!
 
Väl där borta mötte vi även upp en klasskompis till Kia och hans polare, så tillsammans alla fyra fyllde vi helgen med en massa härligt turistande och roliga aktiviteter. 
 
Vi anlände hyffsat sent på fredagen, så vi checkade in på hotellet och slängde av väskorna för att bege oss ut på stan för att möta killarna som bodde i närheten. Vi hittade en liten mysig pubb där vi intog lite middag och snackade lite skit med killarna. Jag kände mig lite halvseg och kände att det skulle bli skönt med en tidig kväll. Haha, jo tjena! Efter en liten rackare på första klubben så blev det ett jäkla drag och vi bar-hoppade som aldrig förr till en massa olika klubbar och roliga ställen med live-musik. Jäklar vilken oväntat grym kväll det blev!
 
 
 
Lördagen spenderades sedan med en hel del turistande.
 
Chicago bjöd verkligen på fantastiska vyer! Fick en riktigt härlig New York-känsla, och det är banne mig inte dåligt!:)
 
Här är vi vid "bönan" mitt i centrala delarna 
 
Vi var tvugna att spexa till det lite:)
 
 
 
Sedan gick vi på ett museum där det var en utställning med riktiga dinosaurieskelett. Här skymtas en äkta T-rex!
 
 Givetvis var vi ju tvunga att bege oss upp i Willis Tower (aka Sears Tower, men de bytte visst namn för ngt år sedan). Höjdrädda Kia var überkaxig, eller inte. 
 
Vi gick ut på skydeck, som var en balkong av glas en sisådär 400 m upp i luften. Ruskigt coolt!
 
 
 
 
 
 
Vi besökte även ett riktigt ballt akvarium med fiskar från världens alla hörn. Nu har tyvärr Kia de allra roligaste bilder, men vi lyckades fånga en hel del fula fiskar på bild kan jag säga. Ni får nöja er med en bild på en sjukt stor och läskig spindel-krabba 
 
 
Okej då, hittade en till helt ok bild på en lite firre filur 
 
 
 
 Det vart en del fotograferande kan jag säga:)
 
 
 
Efter en god middag så begav vi oss till en annan skyskrapa, nämligen Hancock Tower.
 
 
Där var utsikten helt okej också faktiskt. Högst upp har de en bar och restaurang, men vi nöjde oss med några drinkar den här gången. Kan inte påstå att vi klagade heller när vi på någpt magiskt vis fick gå före hela den långa kön för att få ett bord. Så visar servitören oss till typ det bästa bordet på hela stället, precis vid fönster. Tackarrrr så vi då!
 
David kunde inte motstå att beställa in en bacon-drink (!)
 
 
 
 
 
Hotellet vi bodde på var hur fint som helst, kolla bara taket! Kändes nästan som att vara tillbaka på Versailles
 
 
I söndags tog vi en promenad ut på piren och riktigt tok-njöt av en glass i det underbara vädret. Åååh vilken härlig dag det var!
 
 
 
 
Sedan började tyvärr tiden rinna ut och det var dags för oss att sätta oss på flyget och åker hem. Vilken toppenhelg, den gav verkligen mersmak och ny energi!
 
 
 

Tröttmössa och blöt säl

Hej!
 
Nu kan jag säga att det sitter en riktig tröttmössa bakom skärmen, haha. Satt uppe igår och fixade på min presentation on Anders Behring Breivik till en lektion på torsdag, och tiden bara sprang iväg. Att tiden försvann väkdigt fort kan ju ha något att göra med att jag satt och pluggade med Kia, och i hennes sällskap kan man skratta bort precis hur många timmar som helst, haha. 
 
Under helgen som var så spenderade vi fredagen med att äta lite kinesisk mat, en vända på Duluths lilla casino (jag vann 50 dollar!) och sen slutade vi kvällen på bion för att se den andra 300-filmen. Mycket spännande, och det var himla kul att se Eva Green i en huvudroll. Grymt cool tjej!
Första delen av lördagen spenderades i biblioteket, och andra på Grandsma's (uteställe). Någon måtta på duktigheterna får det ju vara liksom! 
 
 
Var tvungen att lägga upp en bild på två mumsiga drinkar i Mexico. Nu när brännan börjar flagna blir man bara ännu mer sugen att åka tillbaka! Helst gärna igår.
 
Kommer inte ihåg om jag berättade att vi hyrde en bil och åkte till en outlet utanför Minneapolis helgen innan Mexico? Här är resultatet iaf av shoppingen för 7 personer, haha. Cissi ser himla glad och nöjd ut :)
 
Kommande helg har vi faktiskt hyrt bil igen (tack USA för att det är så billigt!). Då ska jag, Kia, Rikard och Robin åka ner till Minneapolis, bo på hotell och äntligen gå på lite NHL-hockey! Sjukt efterlängtat! Baseball-säsongen är på intågande också så förmodligen blir det även en baseball-match, bara vädret är bra. Ska bli himla kul att komma iväg på lite äventyr, och den här gången ska jag banne mig köra, haha! Rooooadtrip!:D En sväng till IKEA och Mall of America blir det också, ooh vad gött!
 
Har för övrigt börjat få lite ångest över att det inte är så lång tid kvar här i Duluth. Efter denna veckan är det bara 5 veckor kvar tills skolan tar slut. Har haft så kul den här terminen att jag inte riktigt är redo att åka hem ännu. Ska definitivt göra det bästa av tiden som är kvar!
 
Kia kände för att krama bulldogen en kväll när vi var på gymet.
 
Juste, kanske ska förklara ordvalet i rubriken också.. Glömde sladdskrället hemma så kan inte visa ngn bild, men när vi var på Mall of America innan Cancun så köpte jag en ny tröja. På en affär som heter Wet Seal. Blöt säl. Seriöst, de kunde verkligen inte komma på något annat ord än blöt säl? Tom blöt giraff eller torr apa hade ju varit bättre, men nejdå, blöt säl ska affären heta..!
 
 
Tänkte knåpa ihop ett inlägg snart med amerikanska tokigheter för att visa på alla knasigheter amerikanerna har för sig. För gud vet att det är många, haha. Stay tuned! 
 

RSS 2.0