Spring Break med mera

Hola!
 
Så var man tillbaka i Duluth sedan ett par dagar efter ett otroligt roligt äventyr. 
Fick lite dåligt samvete över att jag ine hann uppdatera något innan vi åkte iväg, men det var helt enkelt för mycket att göra med skolan innan så jag hann inte. Lämnade även datorn i Duluth när vi åkte iväg, så det var på ett sätt ganska skönt att kunna koppla av från cyberspace helt och hållet. 
 
Jag hade min sista lektion i Juvenile Justice på torsdagskvällen innan spring break började på fredagen. Dessvärre hade jag en stor inlämning i Business Law den fredagskvällen också innan jag kunde slappna av helt, men gissa om ledigheten kändes välkommen när uppgiften väl var inlämnad!
 
På lördagen så åkte jag och de svenska killarna hem till Ryan som bor i Maple Grove, en förort till Minneapolis. Vi skulle ju inte åka till Cancun förrän på måndagen, men vi ville gärna se oss om och hitta på lite kul innan vi skulle åka för att liksom utnyttja ledigheten helt. Sagt och gjort, lördagsen spenderas på Sky Zone som var en stor trampolinpark, en stor lokal med en massa stora studsmattor som man kunde studsa helt sjukt högt på. Vi blev alla som barn igen och studsade både hit och dit, haha. Önskar jag hade spelat in en film på det så ni hade kunna se spektaklet. Det var även studsmattor på väggarna, så man kunde verkligen studsa hur som helt, upp å ner, åt sidan å fan å hans moster typ, haha. De hade även en stor grop med en massa skumgummibitar, typ som ett stort bollhav fast med skumgummi istället. Framför detta bollhav hade de ett par stora studsmattor som kan kunde hoppa på för att sedan göra volter och landa i skumgummit. Aaah vad kul det var, haha!
Söndagen spenderades i Mall of America, det största köpentrumet i hela USA. Kommentarer är överflödiga, haha. Så.jäkla.awesome. De hade även ett par åkattraktioner inne i köpcentrumet, helt normalt liksom.
 
Här kan man skymta en av berg och dalbanorna.
 
På måndagen bar det så äntligen iväg till Cancun i Mexico! Veckan fylldes av bad, sol, klubbhäng, stranghäng, jacuzzihäng, utgångar, god mexikansk mat och allmän livskvalité. Helt underbart! Vi hade även väldigt tur med hotellet och kändes oss otroligt nöjda trots att det "bara" hade tre stjärnor. Underbar frukost, två pooler, varav en infinity-pool precis vid stranden, plus att hotellet liksom låg precis på stranden så läget var ju helt förträffligt. Det var verkligen en otroligt härlig vecka!
 
Kan köra lite bildbomb så får ni se hur bra vi hade det:)
 
Mellanlandning i Philly på ditvägen.
 
 
 
 
Japp, denna bilden är tagen av mig med min halvkassa mobilkamera! Paradiset!
 
Så härlig att ha tid till att läsa skönlitteratur. Denna bok rekomenderas starkt!
 
 
Det sprang omkring en massa clowner på alla restauranger där borta, och Katie fick en papegoja en av kvällarna.
 
'Nuff said. Haha.
 
 
Var fantastiskt stolt över min rosa blinkande rosett som jag lyckades få tag på en kväll.
 
 
 
Rachel, Meg och Kate i poolen.
 
En galet bra mexikansk middag. 
 
Vi gjorde en dagsutflykt till Chichen Itza, ett av världens sju underverk. 
 
 
 
På vägen hem från Chichen Itza stannade vi vid en grotta som var fylld med vatten och tog oss ett dopp, helt underbart skönt efter en lång dag i stark sol.
 
En sombrero, bara för att liksom.
 
När vi sedan kom hem till Duluth igen möttes vi att det här. Snö. En massa jäkla snö. Blä, haha. Från över 30 grader plus till typ 18-20 minusgrader när vi kom hem, snacka om nerköp.
 
 
 
 
 
 

Keep touching the clouds Sofie

Det är en hel del att göra i skolan mest hela tiden. Har hört att college ska vara någorlunda slappt, men det stämmer verkligen inte in på vårt kära Univeristy of Minnesota Duluth. Skolan har ju ett ganska bra rykte, så de vill upprätthålla det rykten med att hela tiden hålla folk på tå och ge mycket uppgifter under terminens gång så att man hänger med i klasserna och inte halkar efter. Det enda som halkar efter just nu är dock sömnen, hmm..
 
Nåväl, jag tänkte, tro det eller ej, inte trötta ut er med en massa svammel om sömn just nu. Har ju tidigare nämnt att jagt läser en kurs som heter Death Penalty med en riktigt intressant lärare. För några veckor sedan påbörjade vi ett Dialogue project som går ut på att vi ska föra en dialog med någon som har en koppling till dödsstraff, som exempelvis en fånge på death row, en domare, polis, advokat som jobbar med sådana ärenden eller vem man nu kunde vilka komma i kontakt med. Jag och Katie (en brittiska som bor på våningen ovanför mig och som jag umgås en hel del med som även hon läser denna kurs) valde att börja skriva till fångar som just nu sitter på death row. Det är verkligen en annorlunda uppgift, men samtidigt väldigt spännande. Det känns kanske lite märkligt att börja "snoka" i någons liv som kommer att avrättas inom några år (man sitter i snitt 10 år på death row innan själva avrättningen sker). Men samtidigt har ju dessa fångar som vi skriver till valt att publicera deras namn, adress och information om sig själva på olika sidor för folk som vill ha pen pals som sitter i fängelse, så de har ju tagit ett aktivt steg mot att få kontakt. Jag skickade iväg mina brev för en vecka eller två sedan, och har sedan dess väntat på att få svar. Och igår kom svar, hela tre av de fem personerna jag skrev till svarade! Gissa om jag blev glad när läraren ropade upp mitt namn och sa att jag hade fått hela tre stycken svar medans han delade ut dom till mig!
 
 
 
Vi fick inte skriva med våra efternamn, och all korrespondens måste gå genom vår lärare för att vi inte ska behöva ge ut våra adresser. Jag tror inte det är någon större "fara" egentligen, men skolan vill ju såklart ha sitt på det torra, plus att det ju inte direkt handlar om folk som har snattat en tablettask eller snott en gammal tants handväska. På death row hamnar man bara om man har begått mord. 
 
Svaren jag fick var alla väldigt annorlunda skrivna. En kille, Ricardo, som sitter på en federal anstalt i Indiana hade skickat med ett kort på sig själv och parfymerat pappret han skrev på, hahahahhaa. Ni kan vara lugna mamma och pappa, jag ska inte gifta mig med någon som sitter i fängelse. Kunde inte sluta skratta åt det brevet bara. Jag lyckades även öppna det brevet när hela klassen såg på, och gissa om de asgarvade när de såg kortet och att det var parfymerat. Haha, mycket ska man vara med om!
 
Jag fick även ett svar från en annan man som heter Olysses och som sitter på death row i Alabama. Han var mäkta imponerad av att jag pluggar juridik och dessutom pluggar utomlands. Han tyckte jag var cool och skrev "Keep touching the clouds Sofie". Typ som fortsätt sikta högt. 
 
Sa jag att jag gillar skolan? :)
 

Time flies when the beat drops

Jäklarns pannkakor, kan inte fatta att det har gått exakt en månad sedan jag bloggade sist!
Tiden har verkligen gått otroligt fort här borta. Det är nästan löjligt så fort den går. Jag är väldigt upptagen under veckorna med skolarbete, sitter 12 h om dagen i snitt. Sedan har jag och Kia börjat träna också, vilket är ett mycket välkommet avbrott i vardagen. Skönt att svettas bort en massa stress och aggression mot lärare som tycker det är jättekul att slänga på oss en mass prov och uppgifter.
2 av mina lärare tycker det är jättekul att ha en europe i klassen och frågar allt som oftast hur saker funkar i Europa (för hela Europa är ju ett land, och inte uppdelat i olika länder med Sverige som ett exempel, haha). Nej men lärarna är ju uppenbarligen så pass upplysta att de vet att Europa inte är ett land, men det känns som ett vedertaget begrepp att prata om Europa som en nation. Nåväl, de kära jänkarna kan ju inte vara bäst på allt (även om de gärna vill tro det).
Som sagt, sedan jag skrev sist så har det pluggats otroligt mycket. Det har även blivit en och en annan vända på Aces, Flame och Grandma's för att dansa loss. 
 
Den sköna Kia och jag för någon helg sedan. Hmm, undra vart jag har lagt den här kajalen någonstans?
 
Idag är det även exakt 2 veckor kvar tills vi sätter oss på planet till Cancun! Toklängtar rätt rejält där kan jag säga. Ska bara fixa ett prov i business law den här veckan och två midterms nästa vecka innan jag kan koppla av helt. Och några inlämningar är det ju också. Och en presentation. Vill ha spring breeeeaaaaaaak.. 
 
 
Vi var på en till hockeymatch förra veckan! Väldigt kul nu när terminen dragit igång på allvar och det var mer studenter där (= sjukt mycket mer drag). Tyvärr vart det torsk i båda matcherna i dubbelmötet med North Dakota. 
 
Until next time! 

RSS 2.0