Hallå!  Har åkt iväg på hemligt uppdrag, n...

img_7846 (MMS)

Hallå!  Har åkt iväg på hemligt uppdrag, ngn som kan gissa vart jag e påväg?:)


Sobras nya vice ordförande!

Det har den här löjligt glada filuren precis blivit vald till:



Som jag skrev i ett tidigare inlägg blev jag ju nominerad till min sektions (sobra) styrelse, och idag skedde alltså valet. Det var jag och Stefan (Dansk Nilsson) som hade blivit nominerade, och det kändes lite nervöst att stå där och presentera sig själv inför alla andra, men det gick rätt okej ändå kändes det som. Man fick gå ut ur rummet när den andre skulle presentera sig, och jag hörde flera stora skratt från Stefans presentation, så man trodde ju verkligen att folk skulle gilla honom. Sedan är han ju en himla trevlig kille som även är rättsspykare (fadderist typ) så jag trodde verkligen att han skulle vinna. Alla som var på mötet fick även ställa frågor till oss, och det var inte nådigt vilka kluriga och svåra frågor de ställde! Men jag tycker att jag fick till rätt smarta svar ändå för att "bara" vara en T2:a. Och det var det nog fler som tyckte eftersom jag lyckades bli vald. Nu ska jag fira med lite godis och cola i soffan, tjooohooo!:D

(Har försökt publicera det här inlägget i flera dagar nu, men blogg.se har haft driftproblem.. men nu verkar det funka iaf!)


BIG fucking fail!

Alltså, jag vet inte var jag ska börja.. Kan ju säga som så att det är en jävla tur att jag inte pluggar till ingenjör längre..

Som en del av er såg i min lägenhet i Linköping hade jag ju en lång svart hylla med skor på. Den har jag försökt få upp i evigheter här i lägenheten i Örebro också, men en massa saker har kommit ivägen.. och när tid väl har funnits har pappa glömt borrmaskinen, vattenpasset eller något annat vitalt. Men så förra veckan när pappa var här och kollade på hockey så fick vi (jag?) äntligen tummen ur röven och mätte på väggen och borrade de nödvändiga hålen. Upptäckte att vi inte hade tillräckligt med plugg och skruvar, så jag tänkte att jag skulle åka till IKEA, fixa nya tillbehör och sen slänga upp hyllan med hjälp av Sara. Sagt och gjort, vi börjar skruva upp själva stålgrejen som ska fästas på väggen, som man sedan sätter dit hyllan på. När alla skruvar var på plats försöker vi sätta på hyllan. Såhär bra hade jag mätt:




En aning felmätt, jaa precis.. Vad fan tänkte jag på liksom? Pappa stod ju och hetsade mig för att vi hade bråttom iväg till hockeyn, så jag får ju delvis skylla på det. Men annars vet jag inte vad jag ska säga.. Den sticker ut lika mycket åt andra hållet också, och där är det ett hörn, så den går ju inte på alls.. AAAAH vad frustrerande!! Såg verkligen fram emot att få upp hyllfan så att jag kunde ställa alla skor där.. Men nej då, den önskan kunde ju självklart inte införlivas!


Så nu har jag 16 såna här fina jävla plugg på väggen som syns så himla mycket! Inte har jag någon tång heller för att ta loss dom:(



Såhär ser väggen ut:




// Sofie, en förbannad f.d ingenjörsstuderande


Sleepless in Örebro

Ja ni ser rätt, jag är vaken 05:44 och har varit det i en timme ungefär.. Helt crazy, brukar aldrig ha problem med sömnen.. Antar att de konstiga jobbtiderna börja ta ut sin rätt eftersom man vänder på dygnet hela tiden.
Jobbade på Satin både i fredags och i lördags, och det var grymt bra drag med mycket folk som spelade, kul! Efter lite afterwork med jobbarkompisarna på donken kom jag i säng runt 6 igår (söndags) morse. Sov till 2 på dagen, och stupade i säng kl 10 igen.. Så det kanske inte är så konstigt att man är vaken nu? Ska göra ett nytt försök att sova tror jag..

Bis bald!

En till rekommendation!

Hej igen!
Var och hämtade mitt paket från H&M idag med bland annat den här bikinin:



Den är helt fantastiskt snygg! Håller upp rattarna förvånansvärt bra, men det blir nog inget vilt volleyballspel eller liknande i den, hehe. Den sitter bra och jag är mycket nöjd! Kan ju även bäras under linnen som tex är transparenta eller där man bara inte vill ha en vanlig bh under med synliga axelband.. Spring och köp mina vänner!:) Beställde även den här jättefina blåa Missoni-inspirerade överdelen från webshopen:



Den var dock inte alls lika bra i passformen.. väldigt liten trots att jag tog en stor storlek. Den täckte ungefär lika mycket som den här donnans bikinis brukar göra:



Så den får åka tillbaka..

När jag och mamma var i kungenskurva igår så köpte jag faktiskt den blåa Missoni-inspirerade bikinin i den här modellen också:



Den sitter faktiskt mycket bättre än den i trekantsmodell, så den tänker jag definitivt behålla. Mönstret är ju väldigt fint och det är lite glittertrådar i den vilket får den att kännas väldigt lyxig och fin:)

Annars har det varit en lugn lördag.. Jobbade på Satin igår kväll, gick väldigt bra. Nu ska jag mest softa, kolla hockeyn och försöka städa lite innan det bär av till Satin igen ikväll.. Imorn väntar dock något lite småläskigt som jag får berätta mer om i ett senare inlägg:S

Kram!

Say what?!:D Dagen har spenderats i kungen...

img_9621 (MMS)

Say what?!:D Dagen har spenderats i kungens kurva med mamma. Efter en god lunch på Ikea vart det en massa bra-att-ha-saker (hur lyckas man fylla 2 såna stora blåa kassar med såna grejer?:p) från Ikea och även en runda på h&m. När vi kom hem fick jag ett mejl om att inte bara en, utan 2 personer nominerat mig till Sobras styrelse! Till ordförande och vice ordförande för att vara lite mer exakt.. Och nu är jag såklart vääldigt nyfiken på vem det är som nominerat mig? Ngn som vet?:p hehe. Känner mig iaf oerhört hedrad och ska försöka förbereda en riktigt bra presentation till årsmötet så att jag blir vald!:D


Jurister: är det bara jag som blivit lite ...

img_0192 (MMS)

Jurister: är det bara jag som blivit lite yrkes/skolskadad på senaste?:p


Här är en bild från gårdagens match i kval...

img_3258 (MMS)

Här är en bild från gårdagens match i kvalserien mellan Örebro och ssk. Är hemma i tälje nu, och glömde självklart strömsladden till datorn i Örebro.. Men jag får försöka uppdatera via mobilen:) Kram så länge!


Faddermöte

Idag hade vi vårt första faddermöte inför nollningen i höst, kul! Det var väldigt kort och bestod mest av lite kort info och mål med nollningen och sådär.. Nästa möte är i början av april, så förhoppningsvis händer det lite mer då:)

Annars har jag inte så mycket nytt att komma med. Ganska lugnt i plugget har det varit idag och igår, men imorn är det föreläsning 10-15 vilket känns som ett marathon jämfört med hur vi haft det på sista tiden.. Så dags att step it up och börja plugga på allvar nu!
Pappa kommer även imorn eftermiddag för lite middag här och sen blir det HOCKEY! Trodde aldrig att Örebro och SSK skulle mötas i kvalserien när jag flyttade hit i höstas, men så blev det och imorgon är det dags!:) Förhoppningsvis åker min nya hemstad på storstryk! När jag var och köpte biljetterna igår så var det helt fullsatt sa killen på örebrokompaniet, förutom på borta stå.. Himla tur att det var just de biljetterna vi ville ha då:)

Nu ska jag slänga mig i sängen, läsa boken jag lånat av martin och ignorera förkylningssymptomen som gör sig allt mer påminda.. Är fast besluten att inte bli sjuk!

So long!

Rekommenderas!

Ni vet ibland när man köper något, och så tänker man efter ett tag: "Hur sjutton har jag klarat mig utan den här innan jag köpte den?" Precis så är det med mitt underbara smyckeskrin jag köpte för ett tag sedan. Hade ju som säkert många andra smyckesträd, men jag ville ha en bra förvaring för de lite finare smyckena. Så på en liten guldsmedsaffär här i Örebro hittade jag denna fina låda:



Haha, här lyckades jag fånga en del av köket i spegeln:



Här är den fullt uppfälld. Kolla bara hur mycket smycken man kommer få plats med!:)



Något som även är oerhört praktiskt är facken på sidorna där man kan hänga sina halsband så att de inte trasslar ihop sig:



Här är den uppifrån:



Min första guldring fick jag av mormor och morfar när jag slutade nian, och sedan dess har det blivit ett par stycken. Det är otroligt vilken vanesak det är att ha ringar på båda händerna, och nu känner jag mig verkligen naken när jag inte har det:P



Här är några av mina favoritringar. Den med en stor svart sten och den fyrkantiga till höger om den är båda fyndade på tradera. Rosringen, den med pärlan och prinsessringen längst ned till höger är även de köpta på tradera. Den till höger om pärlan har jag fått av min fina Luciana när jag var au pair i Holland.



Gissa vart den här stora skönheten är fyndad? - Tradera!:P




Oj vilket bildregn det vart, förhoppningsvis har ni inte somnat;) Hoppas det gett er lite härlig vårinspiration!

Härlig dag!

Såhär mycket kände jag för att gå upp imorse:



Men när jag väl tog mig upp var det helt underbart väder med strålande solsken.. Hur ofta vaknar man av fåglarnas kvitter liksom?:)
Bra jobbkväll på Satin igår, var riktigt grym och spelade av alla storspelare deras pengar, haha. Bra musik var det där också, så dit måste vi gå och ta en runda vid tillfälle!
Idag ägnar jag mig mest åt hemmafix (jag vet, tantvarning... men det är behövligt). Har tvättstugan nu, har bäddat rent och försöker städa lite i detta oorganiserade kaoset av saker överallt. Förhoppningsvis ryker en och en annan dammråtta också:) Ikväll väntar sedan förfest med pizza hos Emelie och sedan även klassfest. Ska bli himla kul, synd bara att jag jobbar på Ritz och inte kan hänga med de andra till Frimis. Men vad är väl en bal på slottet?;)


Oh my fucking God!! Trailer till Harry Potter and the Deathly Hallows Part 2!!

Jag får sådana otroliga rysningar av att se den här trailer till den sista Harry Potter-filmen så att det är inte sant!!



Åhhhh vad jag längtar!:D

Ajj!

Ehh... VARFÖR ska det snö idag igen? Såhär såg det ut igår hemma i Tälje, helt underbart!



Idag:





Nej, inge kul alls, speciellt inte med tanke på att jag lyckades ramla på en isfläck både till och från skolan! Aj mitt knä! Det tål snart inga fler vurpor (gud vet att de har blivit många den här vintern)..

Då får man istället börja se till det positiva (kan folk, eller bloggare i allmänhet sluta stava  positiva som posetiva? Inget talspråk, tack! /Språkpolisen). Om en kvart kilar jag ner till Sara som bor under mig för lite tacomys med tjejerna, och ikväll blir det jobb på Satin. Be there!
Imorn vankas det även klassfest, ska bli himla kul! Synd att jag måste jobba imorn å bara kan vara me någon timme, men bättre än ingenting i alla fall:)

HAr inte tid nu, men jag tänkta knåpa ihop ett inlägg snart om exakt vad det är jag pluggar här i örat (vilka kurser osv) och så tänkte jag försöka mig på att fota alla fina ringa som jag lyckats köpa på mig på sistone, tror det kan bli lite härlig inspiration:)

Ha en underbar fredagskväll allihopa!

I <3 The Big Bang Theory!

Soft kitty, warm kitty, little ball of fur. happy kitty sleepy kitty purr purr purr


Finns det en mer underbar serie? Nej, tror inte det. Nörderi på dess bästa nivå!



Den här bilden var ju grymt cool! Leonard ser ju inte helt fy skam ut.. :)






Har ni mot förmodan inte fastnat för denna underbara serie ännu? Beställ boxen/ladda ner och börja titta pronto!:D

Kan.inte.stå.emot!

Vår=Shopping, så är det ju bara, eller hur?!
När jag och min kusin var i London i somras köpte hon den här, och jag har ångrat mig så många gånger att jag inte köpte en likadan.. Så då kunde jag verkligen inte motstå när den precis kommit ut på HM:s webshop


Hoppas hoppas den sitter snyggt nu också.. Finns även i beige och vinrött, och man skulle ju gärna vilja ha allihopa:)



Nu ska jag försöka stå emot att köpa något mer innan nästa lön/CSN.. och förhoppningsvis ett tag efter det också:P Snälla säg att det inte bara är jag som går helt bananas över alla nya fina vårgrejer?;P

Kramar

Black Swan

Jag och mamma fick som sagt ett ryck och åkte å såg Black Swan ikväll. Kul att komma iväg på lite biomys med mamma:)



Vet att det är många i min klass som ska se den nästa vecka, så jag ska inte avslöja alltför mycket.. Men jag måste ändå säga att den var skum, väldigt skum.. Här är trailern:



Den handlar om Nina som blir näst intill hunsad av sin mor till att bli en bra balettdansös. Mamman var ju såklart tvungen att ge upp sin dröm om att bli en berömd balettdansös för att föda Nina, så nu vill hon att dottern ska uppnå det hon själv inte kunde få. Dottern (Nathalie Portman) tränar hårt som tusan, men hennes psyke tar överhanden på något vis och det är här det börjar spåra ur. Helt okej film, men det blir lite weird i slutet vilket drar ner betyget.

Nu funderar jag dock på att se Winter´s bone snart.. Någon som har sett den? Vad tyckte ni?

Kram kram:)

Man vet att man är i Södertälje..

.. när tjejen i kassan på Nancy´s inte vet varken vad fetaost eller mazarin är för något. Intelligens när den är som högst!
Fattar verkligen inte, hur sjutton kan jag få ett jobb på ett café när man inte kan dessa ganska så elementära saker? Hmm...



Annars är det himla trevligt att vara hemma. Mötte Emma (Jonson alltså) på bussen i Örebro imorse, och det visade sig att hon skulle med samma tåg som mig. Så det var himla trevligt att få sällskap på tåget och att catcha upp lite:)
När jag stod utanför mammas dörr insåg jag dock att jag självklart hade glömt dörrnycklarna hem till mamma i Örebro, så kissnödig som sjutton fick jag springa hem till mormor istället. Hon behövde inte övertala mig någon längre stund för att åka ner på stan och luncha, så det gjorde vi, följt av lite mathandling och annat grejs. På coop så träffade vi för övrigt några andra pensionärer som mormor känner, varvid en gubbe utbrister följande när jag hälsade och sa att jag hette Sofie:
-Jaha vad trevligt, det är dottern det här förstår jag? Följt av lite skrockande som bara en gubbe på 70+kan åstadkomma.. "Baah gubbjeeevel!!" hade jag lust att svara då! Kan för er som inte vet berätta att min mormor är  exakt 60 år äldre än mig, alltså 82 i nuläget.. Och denna gubbe trodde jag var hennes dotter. Min mamma är 53, och han trodde alltså att jag var i hennes ålder, jo tjena.. Tack för den!:P
Så för att spä på åldersnojan åkte jag och mormor hem och tävlade om vem som kunde svara på flest frågor på vem vet mest. Resultatet vart häpnadsväckande lika, vilket jag får känna mig nöjd med. Sedan traskade jag hem, varvid mamma och jag fick ett ryck och åkte till Heron City och såg Black Swan med Nathalie Portman. Skum film, men mer info om den kommer!

Peace out

Topshop!

Skrev detta inlägget nyss och var i princip klar, å då bara försvann det, poff! Så något förargad ska jag göra ett nytt försök.

Gjorde en beställning från Topshop den 7e mars, och idag kom paketet. Något jag uppskattar väldigt mycket med örebros brevbärare är att de tar med stora paket och ringer på dörren för att lämna ut paketen, så man slipper gå till posten.
Hade beställt en tunika (som tyvärr var väldigt konstig, ska försöka sälja den på tradera) och en uuuunderbar väska. Har suktat efter en Mulberry Alexa väldigt länge, men tills lyckofen kommer med en trisslott á 1 miljon får jag nöja mig med en lite billigare. Har inte varit lätt att hitta en bra budgetväska som enligt mig måste uppfylla två kriterier: Den måste rymma ett A4-block, och jag vill att det ska finnas en lång rem så man kan ha den över huvudet (crossbody?). Beställde en exakt Alexa-kopia från Nelly, men som de allra flesta paket från Nelly så var tyvärr den väskan en stor besvikelse. Kändes väldigt billig och var framför allt för liten. Så när jag hittade den här på Topshop fastnade jag direkt!



Kolla bara på fodret:



Helt underbar väska som trots att den inte är i äkta skinn känns väldigt lyxig. Jag gillar också att den inte är en lika uppenbar kopia av Alexa-väskan som många andra kopior är. Så nu hänger den fint på min sovrumsdörr:)





Supernöjd!:D

Busy bee.. or?

Hej kära vänner!
Vart en liten bloggpaus igår.. Var hemma och fixade hela dagen (hade inget schemalagt i skolan), och helt plötsligt insåg jag att min kvällskurs i Legal English började, så det var bara att sätta sig på cykeln och skynda till skolan. Vet inte riktigt vad jag ska säga om kursen såhär dagen efter första tillfället. När jag hörde Legal English tänkte jag att det skulle vara en kurs där man fick lära sig engelska juridiska termer och lite om det engelska och amerikanska rättssystemet. Gårdagens föreläsning hölls av en ganska speciell amerikan från New York, men hans accent påminde om sydstatsdialekten. Men jag kan ha fel, det kanske var allt snack om syd- vs nordstaterna i slavkriget. Av någon anledning finner jag alltid mig själv fokuserandes på folks dialekter.. undra varför?
Tillbaka till kursen.. Gårdagens föreläsning bestod nästan enbart av den amerikanska rättens historia, vilket var ganska instressant i sig. Men jag var inställd på ngt helt annat och vart lite ställd. Oh well, får se vad nästa veckas föreläsning har att erbjuda.




Idag har jag varit på ett seminarium i sakrätt, väldigt förvirrande.. så jag ska nog besapara er den förvirringen tror jag.

Annars då?:) Imorn åker jag till Södertälje (kommer tillbaka på torsdag för jobb) för att söka lite sommarjobb. Någon som har tips på vad jag ska söka eller har ett sommarjobb till övers till mig?;)

Kram!

Äsch, bara för att jag kan!:P


Helgen som varit

Fredagen spenderades alltså arbetandes på Satin. Det vart en hel del folk till slut, men tyvärr var inte de vanliga storspelarna där vilket resulterade i en ganska medikor kväll, resultatmässigt.

Efter bara 3-4 h sömn så ringde klockan. Dags för stockholmsutflykt! Efter bussresan mot Hufvudstaden släppte vi av killarna vid hallen, och tog tuben in till centralen för lite lunch. Efter en wrap på Nancys blev det en snabbis på H&M (både jag och marie lyckades komma ut tomhänta) och sedan åkte vi tillbaka till GIH:s hall, som låg precis bakom Stockholm stadion.
Matchen började på allra bästa sätt med en touchdown för våra killar. Den fortlöpte som en spännande, intensiv fight och vi kunde efter ett tag göra ytterligare en touchdown och även ta extrapoängen i sekvensen efteråt. Försvarshögskolan började plötsligt darra, och våra killars självförtroende höjdes ett par snäpp. De lyckades göra en touchdown så småning om, men det kändes aldrig riktigt som att de kunde hota oss på allvar, och slutsiffrorna kunde skrivas till 6-21, till vår favör! Grymt bra jobbat av hela laget, men speciellt av Gustav som mäktade med 4 (!!) interceptions och QB Jimmy som stod för ett par riktigt läckra passningar.


Hemresan vart sedan en enda lång och glädefylld förfest. Med allas humör på topp efter segern kom vi sedan tillbaka till Örebro för att snabbt byta om hos Catherine, och sedan bar det av till skolpuben Bryggan där även Tyringe och Johan mötte upp. Här stannade de flesta, men jag och Johanna svirade vidare till Frimis där det var lika bra drag som vanligt:) I taxin mellan bryggan och Frimis märkte vi dock att de som vi delade taxin med betedde sig konstigt, så vi sa åt chauffören att släppa av oss vid Frimis först. När vi kom dit hoppar Johanna av, jag slänger lite pengar till de andra som vi åkte med och vi springer in på Frimis. Dock för jag ett argt telefonsamtal från taxichauffören några minuter senare om att de andra struntat helt i att betala och att han tyckte att jag skulle komma ut och betala.. vilket jag såklart inte gjorde. Vilka puckon alltså.. Men sammanfattnignsvis var det en riktigt rolig dag och kväll!





Denna dag har nästan uteslutande spenderats i soffan. Sara kom förbi en snabbis och vi kollade på fantastiska Solsidan. Började sedan kolla på Män som hatar kvinnor, och kom på att min gamla klasskamrat från gymnasiet, Jocke, var med i den filmen. Har ju sett den ett par gånger tidigare, men det var inte förräns nu som jag såg vart han var med; På ett fotografi föreställandes Mikael Blomqvist som ung i ett av fotoalbumen. Lite coolt faktiskt! Såg en annan svensk film nyligen, och där var också Jocke med på bild föreställande skådespelaren i unga dar. Kan bara inte komma på vilken film det var?

Oj, det vart ju en hel roman skriven här, hoppas ni inte somnat ännu:P

På återseende!

Saade!



Eric Saade vann alltså melodifestivalen! Ni får tycka att jag är hur knäpp som helst, men jag tycker låter var jättebra! Hans nummer har precis som förra året en extra cool effekt vilket ger det hela en ny dimension, grymt bra!:) Hade vart så himla kul om han kunde gå långt i eurovision, hoppas hoppas! Sen kan man ju inte förneka att han är ruskigt snygg heller... give it to me baby! Liite synd att han är 90:a, men man kan ju inte få allt..haha

Lycka till i Düsseldorf Eric!

Nu sitter jag, Linda (bilden) och resten a...

img_8281 (MMS)

Nu sitter jag, Linda (bilden) och resten av black jack-gänget (laget, inte jobbet) i bussen påväg till Stockholm! Sjukt taggade är vi också. Vissa på matchen, andra på hm hamngatan;p haha.  Later alligator!


Vem vet mest?

För ett par månader sedan fick jag ett ryck och anmälde mig till Vem vet mest? via hemsidan.. Efter ett tag ringde dem och jag fick svara på en massa utslagsfrågor. Konstigt nog var inte frågorna så jättesvåra, och till min stora glädje sa tjejen jag pratade med att jag hade gått vidare till programmet! Idag fick jag även bekräftelse på när jag ska vara med, och den 1a maj åker jag ner till Göteborg för att spela in programmet. Vet inte när det kommer sändas, men det lär jag få reda på så småning om. Man blir bjuden på resan och hotellövernattning om man behöver, så förhoppningsvis kan jag sova över där och få en miniweekend, vilket hade vart riktigt najs. Håll tummarna för att jag inte får tunghäfta!:P


Fredag när den är som bäst!

Goddagens!

Vilken underbar dag, inte sant?!:) Här i Örebro har vi strålande solsken och det är en allmänt härlig dag. Vi hade seminarium i kontraktsrätt 10-12, och efter det gick jag hem och stekte pannkakor som jag nyss mumsat i mig.

Egentligen skulle jag jobbat både ikväll och imorgon kväll, men supersnälla Sebastian tog mitt pass imorn så att jag kan åka med till stockholm imorn och heja på skolan amerikanska fotbollslag! Vi kommer även ha ett par timmar innan matchen (som är på östermalm någon stans) så att vi kan strosa omkring och titta lite i affärer. Efter matchen bär det av tillbaka mot Örebro för lite iordningfix, för att sedan fortsätta till förfesten på studentgatan och sen utgång på Frimis. Ååååh vad glad jag är över att jag fick ledigt imorn så att jag kan hänga med ut och fira (förhoppningsvis) en seger mot stockholmarna! Ska bli väldigt kul att åka till Hufvudstaden också, å att se matchen.. Var inte så insatt i amerikansk fotboll innan jag flyttade till Örebro, men det är en himla rolig sport.

Men ikväll blir det alltså jobb på Satin, vilket känns riktigt bra. Tur att man har ett sådant roligt jobb när man jobbar så mycket:)



Söndagen har jag inte planerat något speciellt, vilket även det känns ganska skönt. En rejäl sovmorgon lär det nog bli, sen vet man aldrig vad som händer:)

Vad ska ni göra i helgen?

Kram

I am number four

Jag och linda var och såg I am number four ikväll (tack SF för alla gratisbiljetter!) och jag tänkte försöka mig på en recension.. Här kan ni se lite av handlingen i trailern:



Den handlar alltså om en (ruskigt snygg) kille från en annan planet som gömmer sig på jorden från en massa läskiga typer som vill göra slut på honom och ett par andra likasinnade. Han får flytta runt i USA för att inte bli upptäckt, men allt når sin kulmen när han kommer till Paradise, Ohio där han även träffar en tjej (surprise på den!) och en annan kille som vet en massa om huvudpersonens släkte.. Innan sa SF-killen att det skulle vara en rulle i stil med Twilight men med mer action. Hell no säger jag, som uppskattade mystiken i Twilight mycket mer än den här filmens ganska många klyschiga scener. Linda som däremot inte är alltför förtjust i den mystiska romantiken á la Edward Cullen tyckte den här filmen var mycket bättre än Twilight. Slutligen kan jag säga att det var en helt okej film, och det trevliga skånesällskapet gjorde ju inte saken sämre. Sa jag att huvudpersonen var snygg förresten?! Vi protesterade inte alltför mycket vid de skjortlösa scenerna direkt..

Mums på den!

Till en helt annan sak; vad vill ni läsa om här i bloggen?:)

/Sofie

Lite musikpepp också!

Ingen ny låt direkt, men jag lyssnar ofta på den här för att komma igång:



Lite vårinspiration

Efter ett par riktigt härliga vårdagar där solen värmt härligt i ansiktet under rasterna i skolan har det nu börja regna, och ens nyvunna härliga vårhumör har gått och lagt sig långt in i garderoben.. Och vad passar då bättre än lite härlig vårinspiration? Jag tycker det är så härligt att klicka in sig på Mias blogg (http://miassmyckeskrin.blogspot.com/) för att se hennes fina smycken, och jag vill ju inte vara sämre. Nu är jag inte så duktig på at göra fina smycken, så jag gjorde det jag är bra på istället: naglar!

När det börjar nalkas finare väder blir det ju även praktiskt taget omöjligt att ignorera suget efter nya kläder och skor.. Så jag insåg att det var lönlöst att kämpa emot, och beställde ett par killer heels från Nelly:


Dock så finns det ett litet problem med dessa übercoola skor, nämligen knäppningen:


Själva remmen är för bred för knäppet (hylsan?) som den ska in i, och man får hålla på och pilla hur mycket som helst för att kunna knäppa skorna.. och det pallar man ju inte med när man tex ska gå ut (nej jag tänkte inte använda skorna när jag ska åka och handla mat) så jag efterlyser en lösning från er smarta och coola vänner. Har ni något tips på hur man kan göra knäppningsproceduren väsentligt mycket enklare? Jag gillar ju att pyssla själv, men om jag inte klarar av det kan jag tänka mig att lämna in dom till en skomakare.. Tips och idéer mottages tacksamt, så sätt igång att brainstorma och kommentera nu!:)

Efter att ha fått lufta detta problem tänkte jag nu försöka mig på att läsa två (långaaaa!) rättsfall. Får se om jag lyckas hålla mig borta från datorn och bloggen.. Stay tuned!

Yours truly

I <3 The Big Bang Theory!

Soft kitty, warm kitty, little ball of fur. happy kitty sleepy kitty purr purr purr


Finns det en mer underbar serie? Nej, tror inte det. Nörderi på dess bästa nivå!



Den här bilden var ju grymt cool!






Har ni mot förmodan inte fastnat för denna underbara serie ännu? Beställ boxen/ladda ner och börja titta pronto!:D

Ska testa om det funkar att mobilblogga.. ...

img_0769 (MMS)

Ska testa om det funkar att mobilblogga.. så jag passar på att visa en målande bild om vad den första tiden som juridikstuderande i Örebro innebar.. Vilken högoddsare va?! ;)


Helvetet har frusit till is

.. och grisar har börjat flyga!

Jag har nämligen lovat mig själv dyrt och heligt att inte börja blogga innan dessa två ting inträffat.. Men vem kan motstå mitt underbara flamman-trolls påtryckningar om att skaffa en blogg i alla fall? (Där får du för Sofilicious Cissi!;P)

Ska försöka lära mig hur hela den här bloggcirkusen fungerar (måste skaffa en snyggare header.. så ja, ni kan vara lugna, jag har inte gått och blivit en trädkramare här borta.. ve och fasa för att det skulle ske!) så ska ni få se lite närmare vad jag har för mig här i gnällbältets mittpunkt!

So long my friends!




RSS 2.0